41. “Illegal” includes:

A. Offence
B. Act prohibited by law
C. Civil actionable wrong
D. All

Answer: D

42. “Death” means:

A. Any cessation of life
B. Death of human only
C. Animal death
D. Legal death only

Answer: B

43. Which case defines good faith?

A. Sheo Nath
B. S.R Bommai
C. Bachan Singh
D. M.C Mehta

Answer: A

44. The term “public servant” originates historically from:

A. IPC §21
B. CrPC
C. Constitution
D. Civil law

Answer: A

45. Which law defines “transgender”?

A. Constitution
B. BNS
C. Transgender Persons Act 2019
D. IT Act

Answer: C

46. “Local law” applies to:

A. Whole India
B. Single state only
C. Some region only
D. Union Territories only

Answer: C

47. “Valuable security” creates:

A. Moral rights
B. Legal rights
C. Political rights
D. None

Answer: B

48. Which case deals with reason to believe?

A. Ganga Saran & Sons v ITO
B. Golaknath
C. ADM Jabalpur
D. Puttaswamy

Answer: A

49. “Oath” includes:

A. Solemn affirmation
B. Declaration
C. Both A & B
D. Neither

Answer: C

50. “Counterfeit” includes:

A. Exact resemblance only
B. Approximate resemblance
C. Digital resemblance
D. B & C

Answer: D